Gevelonderhoud

Voor veel bedrijven fungeert het bedrijfspand als het eerste visitekaartje van de organisatie en omdat het iedere dag bloot staat aan allerlei soorten verontreiniging is het niet onverstandig om de buitenzijde van uw pand periodiek te laten reinigen.

(Zure) regen, beplanting, uitlaatgassen en allerlei ander soorten atmosferische vervuiling tasten de gevel elke dag aan. Afhankelijk van de soort ondergrond heeft JBR Dienstverlening verschillende oplossingen om uw pand weer representatief aanzicht te verschaffen.

Het met gepaste hoge druk afspuiten van kunststof of aluminium beplating, eventueel in combinatie met het gebruik van een product. De benodigde druk en de temperatuur van het water zijn afhankelijk van de te behandelen ondergrond en verontreiniging.

Reiniging met behulp van het Torbo Vochtstraalsysteem wordt met name toegepast op minerale (poreuze) ondergronden zoals metselwerk of natuursteen. Dit systeem werkt uitstekend voor de verwijdering van bv. natuurlijke vervuiling en verf.

Zoals bij veel monumentale panden o.a. het geval is, mogen niet alle gevels gezandstraald worden met het Torbo syteem. Op die situaties maakt JBR Dienstverlening gebruik van haar Gecomatic waarmee de gevel chemisch gereinigd wordt. Het vervuilde (chemische) water wordt ter plaatse opgevangen, gezuiverd en hergebruikt zodat het niet in de bodem verdwijnt.

Impregeneren

Wanneer JBR Dienstverlening een minerale (poreuze) ondergrond heeft gereinigd, kunt u ervoor kiezen om de gevel te laten impregneren. Hiermee wordt bedoeld dat we de gevel water- en vuilafstotend maken.

Dit voorkomt mogelijke problemen zoals:

  • Schimmeloverlast aan de binnenzijde, door het doorslaan van de gevel
  • Witte vlekken door zoutaanslag
  • Vorstschade; door het de poreusheid kan de gevel meer water opnemen en het bevroren water zet maar liefst 10% uit
  • Verminderde isolatiewaarde van de gevel
  • Algen- en mosvorming